Η Εταιρεία μας

Η εταιρεία ΠΙΝΔΟΣ ΞΥΛΟΝ Ο.Ε. συνεχίζει μία παράδοση 50 και πλέον χρόνων στον κλάδο της επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα. Τη δεκαετία του ’50 ο Αθανάσιος Παπουτσής με τα χειρονακτικά μέσα της εποχής (πριόνι, κόφτρα και τσεκούρι) ξεκίνησε την παραγωγή πριστής ξυλείας στο Κρυονέρι Καρδίτσας. Στη συνέχεια επεκτείνοντας τη δραστηριότητα του, ίδρυσε στην πόλη της Καρδίτσας μία μικρή επιχείρηση με παραγωγική ικανότητα 2.000,00 m3, που απευθυνόταν στην αγορά του Νομού Καρδίτσας.

Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 κι αντίθετα με τη γενική τάση του περιορισμού της επιχειρηματική δράσης, η επιχείρηση προχώρησε σε διαδοχικά επενδυτικά σχέδια σε κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό σε ιδιόκτητη έκταση στα όρια της πόλης της Καρδίτσας, καθιστώντας την πρωταγωνιστή σε πανελλαδικό επίπεδο. Η δυναμική πορεία της επιχείρησης συνεχίστηκε και στις δεκαετίες που ακολούθησαν και είχαν ως αποτέλεσμα τη διαρκή επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και γηπέδων, την προσθήκη γραμμών παραγωγής, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων.

Το 2009, η 2η γενιά της οικογένειας αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες της αγοράς και τις προοπτικές στο χώρο του ξύλου, ιδρύεται νέα εταιρεία με την επωνυμία ΕΥΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και διακριτικό τίτλο «ΠΙΝΔΟΣ ΞΥΛΟΝ Ο.Ε.», η οποία μετά και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου, έχει θέσει σε παραγωγική λειτουργία ένα υπερσύγχρονο πριστήριο ξυλείας, σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Περιβαλλοντική Διαχείριση & Κοινωνική Ευθύνη

Με την εγκατάσταση κι εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008, η Εταιρεία δεσμεύεται αφενός μεν για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της…

Εγκαταστάσεις

Σε ιδιόκτητη έκταση 10.500,00 m2, που βρίσκεται στο Ρούσσο Καρδίτσας, η εταιρεία ΠΙΝΔΟΣ ΞΥΛΟΝ Ο.Ε. έχει προχωρήσει στην ανέγερση ενός σύγχρονου και τεχνολογικά προηγμένου πριστηρίου ξυλείας, με έμφαση στις βασικές αρχές της βιοκλιματικής, διασφαλίζοντας στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα των τελικών προϊόντων…

Τεχνογνωσία

Ο όρος πριστή ξυλεία συμπεριλαμβάνει όλα τα ορθογώνια πρίσματα ξύλου σε διάφορες διατομές και μήκη…