Οι προπτυχιακοί Δασολόγοι του ΑΠΘ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας

Τη καθιερωμένη τους πλέον επίσκεψη, πραγματοποίησαν οι φοιτητές του 4ου έτους της Σχολής Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της ΠΙΝΔΟΣ ΞΥΛΟΝ Ο.Ε., την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μελλοντικοί Δασολόγοι, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την πιο σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα και τα επί μέρους στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής Ευριπίδης ανέλυσε στους φοιτητές που επισκέφθηκαν την μονάδα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ελληνικών πριστηρίων, καθώς και οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες να γίνουν στον κλάδο του ξύλου, από το στάδιο της σύνταξης της διαχειριστικής μελέτης, τις αλλαγές του τρόπου υλοτομίας των ελληνικών δασών, την ποιοτική ταξινόμηση της στρογγυλής ξυλείας και την πιστοποίηση του τελικού προϊόντος. Η επίσκεψη των φοιτητών έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων Τεχνολογίας Ξύλου και Δασικής Οικονομίας και συνοδευόταν από τον Αναπλ. Καθηγητή κ. Μπαρμπούτη Ιωάννη, τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Τρίγκα Μάριο, καθώς και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Καλούδη Ευστράτιο.

 

Quality Management - Corp. Social Responsibility

Περιβαλλοντική Διαχείρηση

By installing and implementing the Quality Management System according to the standard ELOT EN ISO 9001:2008, the enterprise commits from one hand the high quality products, tested and confirmed by continuous monitoring and measurements...

Read more >>

Building infrastructures & facilities

Εγκαταστάσεις

In a private land of 10.500,00 m2, located in Russo Karditsa, the company PINDOS XYLON Co. proceeded to the construction of a modern and technologically advanced sawmill, with emphasis on basic principles of bioclimatic, ensuring the high quality of the final products.

Read more >>

 

Know How

Τεχνογνωσία

The term sawn timber includes all lumber rectangular prisms wood in different sections and lengths...

Read more >>