Επίσκεψη προπτυχιακών Δασολόγων στις εγκαταστάσεις της ΠΙΝΔΟΣ ΞΥΛΟΝ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, η καθιερωμένη πλέον εκπαιδευτική επίσκεψη των τεταρτοετών φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Η ομάδα των φοιτητών στο πλαίσιο της θερινής πρακτικής

άσκησης που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου, συνοδευόμενοι από τον Καθηγητή κ. Φιλίππου Ιωάννη, συνδύασαν την θεωρητική γνώση με την πράξη, αφού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παραγωγική διαδικασία, την προσπάθεια που καταβάλλει η επιχείρηση σε συνεργασία με το Τμ. Σχεδιασμού Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας για την ποιοτική ταξινόμηση της στρογγυλής ξυλείας και την ποιοτική διαβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων. Επίσης, οι προπτυχιακοί φοιτητές διαπίστωσαν από κοντά τις «επιπτώσεις» από τη μη εφαρμογή ορθών κανόνων δασοκομίας κατά το στάδιο της διαχείρισης και υλοτομίας των δασών και τον άμεσο αντίκτυπο που έχουν στην παραγωγή «υποβαθμισμένων» ποιοτικών προϊόντων.

Ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι, η ΠΙΝΔΟΣ ΞΥΛΟΝ παρότρυνε τους φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. για την εφαρμογή των θεωρητικών τους γνώσεων στην πράξη, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής ξυλείας.

 

Quality Management - Corp. Social Responsibility

Περιβαλλοντική Διαχείρηση

By installing and implementing the Quality Management System according to the standard ELOT EN ISO 9001:2008, the enterprise commits from one hand the high quality products, tested and confirmed by continuous monitoring and measurements...

Read more >>

Building infrastructures & facilities

Εγκαταστάσεις

In a private land of 10.500,00 m2, located in Russo Karditsa, the company PINDOS XYLON Co. proceeded to the construction of a modern and technologically advanced sawmill, with emphasis on basic principles of bioclimatic, ensuring the high quality of the final products.

Read more >>

 

Know How

Τεχνογνωσία

The term sawn timber includes all lumber rectangular prisms wood in different sections and lengths...

Read more >>